Vrijdag 6 maart vond voor de tweede keer de City Pier Night Walk plaats. De wandelversie van de bekende hardloopwedstrijd, de CPC.

Onze stempelkaart konden we ophalen op het Malieveld in Den Haag, waar alle tenten voor de CPC al staan opgebouwd. Ik vind dit altijd wel wat hebben, faciliteiten hergebruiken als deze toch al opgebouwd zijn voor andere evenementen.

Na het ophalen van onze startbewijzen sloten we aan bij de rij voor de start.
In tegenstelling tot de CPC is de binnenstad vanavond niet afgehekt en moesten alle wandelaars door het drukke verkeer. Direct na de start ligt een groot druk kruispunt en dit gaf dan ook de nodige opstoppingen. Om dit in goede banen te leiden mochten er steeds kleine groepjes van zo’n 50 wandelaars tegelijk starten. Wachtend in de rij vond ik dit vrij irritant maar later bleek het ook een voordeel te hebben; in plaats van in een massale mensenmassa te moeten lopen waren de 2300 wandelaars nu al wat meer verdeeld over de route.

Afijn na dit obstakel kon de wandeling beginnen. Wij hadden voor de lange route, 12 km, gekozen en gingen bij het Lange Voorhout naar links richting de Hofvijver. Het was inmiddels begonnen met schemeren en de verlichting in de fontein werd zichtbaar.
De route liep verder door het winkelgedeelte van het centrum van Den Haag. Het was geen koopavond wat als voordeel heeft dat we niet dwars door het winkelend publiek hoefden te lopen. Anderzijds was het ook een wat saai stuk zo met alle gesloten winkels.

Bij het Paleis Noordeinde sloot de 6km route weer aan en werd het drukker met wandelaars. Zwaaien naar de koning had helaas geen zin, die had vast zijn werkpaleis al verlaten om ook weekend te gaan vieren.

Vanaf hier is het een rechte lijn richting het Vredespaleis. Overigens een absolute aanrader om eens een rondleiding te boeken. De geschiedenis van deze locatie is al bijzonder, maar de inrichting is werkelijk schitterend!

De eerste stempelpost komen we tegen bij de begraafplaats St. Petrus Banden. Ook wordt hier warme chocolademelk en koeken uitgedeeld, jummie! Het stempel wordt gezet in de kapel van de begraafplaats, begeleid door het gezang van een zangkoor.

We vervolgende route door de Scheveningse Bosjes, waar een dj motiverende beats laat horen en de bomen in allerlei kleuren verlicht zijn.
Het is inmiddels echt donker geworden en diverse rugzakken versierd met verlichtingen vallen nu goed op. Ook de paden zijn gemarkeerd met diverse lichtjes.

Via Madorudam en het Indisch monument lopen we naar het Westbroekpark.
Iets verderop ligt de Badkapel en is tevens stempelpost nummer 2. Ook hier mogen we als wandelaar door de kerk om ons stempel op te halen, begeleid door een zingend koor.

We zijn inmiddels in Scheveningen en de lange route loopt door het oude centrum, door de Keizerstraat tot aan de boulevard.
Nu is het een kwestie van doorlopen tot de pier, waar de finish ligt.

De finish is op de pier en het is gezellig druk met muziek en al gefinishde wandelaars die een hapje/drankje nuttigen.
De wandeling is hiermee ten einde en we krijgen niet alleen het laatste stempel maar ook een mooie pin voor op de rugzak.

Volgend jaar ook meedoen met de City Pier Night Walk?
Houd de website van de organisatie in de gaten; https://www.citypiernightwalk.nl/