Vorige keer zijn we in Brielle geëindigd en daar pakken we dus vandaag de route weer op. Vanuit de bus lopen we eerst nog even het oude centrum in voor een kopje koffie/thee. Het weer is een stuk beter dan vorige keer en in plaats van rennen voor de hoosbui kunnen we nu van de schoonheid van Brielle genieten.

Via de oude vestingwerken lopen we Brielle uit en passeren het kruithuis. Het blijkt vandaag geopend te zijn en bevat een klein museum over de geschiedenis van de 1 aprilviering en de 1 april vereniging. Twee vriendelijke mannen, vertellen ons uitgebreid over de 1 april viering en de geschiedenis van Brielle. Iets té uitgebreid want wij willen eigenlijk gaan wandelen. En dat 1 april een belangrijke dag is om te vieren weten wij allang, ondergetekende viert dan namelijk haar verjaardag! 😉

Als we door de stadspoorten lopen komen we in een groenstrook naast het Brielse meer. De bebouwing is niet ver weg maar toch heb je het gevoel in de natuur te zijn. Iets verderop is er zelfs een leuk picknickplekje aan het Brielse meer. We nuttigen hier onze lunch en genieten nog even de rust.

Zodra we verdergaan lopen we namelijk het fietspad naast de N57 op, die ons via een brug over het Brielse meer brengt. We lopen hier recht op een industriegebied af. Eigenlijk heeft al die bedrijvigheid ook wel iets; voetgangers, fietsers, auto’s, vrachtwagens, chemische indrustrie, spoorlijn.. Het is hier een drukte van jewelste!

Iets verderop steken we de Calandbrug over. Wat een gigantisch bouwwerk is dat! We blijven een tijdje kijken naar de constructie, de immense pijlers waar de hefboom in opgehezen kan worden, de afmetingen van het beton, etc.

Aan de overkant lopen we een lang fietspad langs het Calandkanaal. Het waait hier fors en daardoor daalt de temperatuur ook flink. Maar bij Rozenburg lopen we de bebouwde kom weer in.
Bij de aanlegsteiger van de veerpont zien we dat hij op het punt staat om te vertrekken en we besluiten nog even een klein spurtje te trekken. Als laatste mogen we de veerpont op en varen over, op naar Maassluis!

In Maassluis verwonderen we ons over de mooie oude binnenstad. En zeker nu met een stralend zonnetje de levendigheid op alle terrasjes.

Buiten Maassluis is het een schilderachtige route. We lopen langs kleine kanaaltjes, een molen, oude historische dorpskernen in Ter Lucht en Maasland. Echt een mooi stukje om te wandelen!
Aan de rand van Maasland stoppen we voor vandaag. We pakken hier de bus weer terug naar huis en gaan de volgende keer verder lopen naar Hoek van Holland.

Afstand gelopen: 14,5 km
Totaal aantal etappe’s gelopen: 2
Totaal aantal kilometers: 33,5 / 725 km

Deel deze blog via Pinterest.