Al snel na het voltooien van het Pieterpad kwamen de nieuwe plannen.. het kustpad! Dit pad is 700km lang en loopt van Zeeland (grens met Belgie) naar Groningen (grens Duitsland).

Met de trein, metro en bus komen we bij het Badhotel net buiten Rockanje aan. Daar eerst een kopje koffie/thee gedronken en de route opgezocht. Die hadden we toch nog beter moeten bestuderen.. Het badhotel ligt aan een kruispunt, wat betekend dat je 3x de verkeerde kant op kan lopen voor je uiteindelijk de juiste route hebt. Juist ja.. Daar gaan we het dus niet meer over hebben ;-).

Eenmaal op pad lopen we meteen het Voornes duin in. Een vrij open duingebied afgewisseld met bos en meertjes. Het is echt schitterend, zelfs met de bewolkte lucht en de dreigende regen. Iets verderop staat een groepje Galloway runderen.

Voornes duin
Galloway rund

We lopen het waterbos in, een duinbos met mangrove-achtige kenmerken. Regelmatig moeten we grote plassen over zien te steken of zelfs met behulp van andere wandelaars via een boom klimmend de overkant bereiken.

Waterbos

We komen weer op een stuk duin uit en lopen verder.
De route raken we hier even kwijt. Of althans, we volgen de markering en die leid ons helemaal om de Tanellaplas heen. Een mooi gebiedje, maar wel 3 extra kilometers. Later ontdekken we waarom de route is omgelegd; een groot spiksplinternieuw horecatent waar we nu langs komen.

Voorbij Oostvoorne komen we langs de stenen baak. Een oude stenen vuurtoren uit 1633. Je kan hier ook in, maar onze benen zien het niet zitten om ons alle trappen naar boven te brengen. We troosten ons met de gedachte dat het met dit weer toch geen groots uitzicht geeft.

De Stenen baak

Na de stenen baak volgt een vrij saai en vervelend stuk. We lopen over een dijk, vol in de wind en regen. In de verte zien we de Brielse Dom al liggen. Maar hoeveel we ook lopen, hij lijkt maar niet dichterbij te komen. Met het Pieterpad hebben we ook wel eens zulke stukken gehad waarbij we onszelf oprecht afvroegen waarom we dit wandelen toch zo leuk vinden..
Omdat zelfmedelijden ons óók niet dichter bij die Brielse Dom brengt lopen we maar weer door.

Moe bereiken we Brielle. We hebben geen zin om de toeristische route door het centrum te lopen en zoeken de kortste route naar de bus naar huis. We hebben besloten om nog eens een los dagje naar Brielle te gaan want de glimpen die we tussen de regenstralen door opvangen zijn erg mooi.

We hebben volgens de stappenteller 25,2 kilometer gelopen, een ruime 5 kilometer meer dan we bedoeld hadden. Met elkaar spreken we af dat we de volgende keer niet meer verkeerd gaan lopen!

Afstand gelopen: 19 km
Totaal aantal etappes gelopen: 1
Totaal aantal kilometers: 19 / 725 km

Deel deze blog via Pinterest.